V storitvi vodenja, varstva in zaposlitve smo v okviru organiziranja kreativnih dejavnosti in aktivnega vključevanja v okolje, izvedli ribolov.  Na prelep, topel in sončen jesenski dan smo se odpravili na omenjeni ribnik. Vsi smo bili v pričakovanju, ali se nam bo nasmehnila sreča, ali bomo ujeli kakšno ribo. Pripravili smo palice, za vabo pa na trnek nataknili koruzo. Potrpežljivo smo gledali v plovčke na vodni gladini in čakali na prijem. Vzdušje je bilo kar nekoliko adrenalinsko.

Kar naenkrat pa Tine vzklikne: «Imam jo, ribo imam!« Začne vleči ribo proti obali in kmalu jev rokah držal čudovitega krapa. Vsi smo bili navdušeni, da smo v tako kratkem času uspeli ujeti ribo, še posebno pa seveda Tine, sreča je sijala z njegovega obraza.

Z ribnikom upravlja RD Sora in je verjetno eno tistih jezer, za katero vedo le domačini in nekateri ribiči. Domačini mu pravijo tudi Gramozno jezero. Ribnik ima prodnato dno, saj leži v kotanji, kjer so včasih izkopavali pesek. V ribniku prebivajo številni krapi, ščuke, pa tudi linji in druge ribolovno zanimive ribje vrste.
Vir

 

Pridobili smo novo izkušnjo, učili smo se potrpežljivosti. Ribolov je tudi šport, ki je lahko sproščujoč in hkrati razburljiv. Poleg tega je odlična aktivnost, ki zaposli telo in duha, med tem ko preživljamo čas na prostem, na soncu, na svežem zraku.

Zaključili smo vsi veseli nad uspehom in z upanjem, da prihodnje leto lahko ponovimo tak lep dan.