V tednu pred nastopom kolektivnega dopusta smo v enoti Šenčur izvedli izlet na Krvavec v treh delih.
V torek in sredo smo po skupinah obiskali Muzej kulturne dediščine na Spodnjem Brniku.
V zasebnem čebelarsko-kmečkem muzeju nas je gospod Strupi, ki s srcem in dušo zbira in skrbi za predmete, ki so jih uporabljali naši dedki in babice, popeljal po zgodovini razvoja čebelarstva.
Ogledali smo si lahko različne predmete, ki so jih nekoč uporabljali čebelarji za pridobivanje medu. Z razstavljenimi predmeti, kot so lončeno posodje in drugi uporabni predmeti ter čevljarski pripomočki, se predstavlja tudi tradicija življenja nekoč. Skozi sobe v obnovljeni stari hiši nas je skozi čas vodila bogata zbirka čebelarstva in kmečkega orodja.
Gospa Strupi nas je pogostila z domačim bezgovim sokom ter doma pripravljenimi slaščicami. Ob odhodu sta nam podarila voščene svečke in kozarček izvrstnega medu.

V četrtek smo obiskali Kmetijo Grilc na Šenturški gori. Srce in duša kmetije je zeliščarka Mirjam Grilc, ki se s svojo košaro za zelišča rada potepa daleč proč od naselji visoko v hribih. Predstavila nam je nekaj zelišč, ki se pogosto uporabljajo in razložila njihove učinke.

Po obisku kmetije smo se s kabinsko žičnico odpeljali na planino Krvavec. Nekateri smo se peš povzpeli na Plažo Krvavec, ostale so organizatorji izleta pripeljali s kombijem. Na svežem zraku smo v objemu narave obdani s hribi pojedli dobro kosilo.

Ker smo radovedni, smo raziskali, od kod ime planine Krvavec. Z obema zgodbama po ljudskem izročilu seznanjamo tudi vas.
Ime naj bi nastalo v času turških vpadov. Pripoved pravi, da so domačini v zelo slabem vremenu pod pretvezo spravili Turke v prepadne stene Kokrškega grebena. Ker je bilo to za napadalce usodno, naj bi ime izhajalo in spominjalo na tedaj velike količine prelite krvi.
Druga, ki je bolj razširjena v dolini, pa pripoveduje o ajdovskih deklicah, lepih velikankah, ki so ju lovili Pesjani in sta se pred njimi zatekli visoko v planine. Pesjani so ubili njunega očeta in razdrli njegov grad v Komendskem Borštu. Bridko sta jokali, da je v nižavo