V poletnih mesecih smo v sodelovanju z Ljudsko univerzo Kranj, pod mentorstvom gospe Mirjane Debelak, izvajali študijski krožek z naslovom »Besede, boljše od molka«. Sam naslov pove, da se je vsebina nanašala na komunikacijo, področje, ki predstavlja pomemben dejavnik za navezovanje stikov, konstruktivno reševanje problemov in vključevanje v širše socialno okolje. Skozi srečanja so udeleženci študijskega krožka krepili komunikacijske in socialne veščine.

Kaj so bile teme srečanj in kaj so imeli uporabniki možnost izraziti o sebi in svojih interesih, so povedali v svojih izjavah, skozi katere je moč začutiti, kako pomembno je ponuditi priložnost in prostor, v katerem se lahko izrazijo, so slišani in se pri tem počutijo varne.

V sklopu sodelovanja v študijskem krožku, je skozi vsebino na srečanjih, kot skupni projekt nastal izdelek, s katerim smo skušali zajeti namen, zaradi katerega smo se povezali. Ustvarili smo drevo s ptički, ki poudarja pomembnost uspešne komunikacije, preko česar se ustvarjajo odnosi, saj smo ljudje v osnovi družabna bitja. Kot ptički.