Naše skupno druženje, družabno zabavne igre v Gorajtah, smo že težko pričakovali, saj nam jo je lansko leto zagodel virus in nam jih zato ni uspelo organizirati. Letos smo se zbrali že osemnajstič, tokrat na novem prostoru, prav v osrčju Pravljične dežele.
Po pozdravu Bojane Jekovec, je za uvodni nagovor direktorico Mirjano Česen, na oder povabil uporabnik Jaka Jenko. Direktorica je pozdravila vse zbrane in nam zaželela prijetne igre, ki so, kot vsako leto, tudi uvod v kolektivni dopust.
Iz loške enote je zborček pod mentorstvom Helene Omerzu zapel pesem Pastirče mlado.

Na novo ustanovljena skupina Midvalika s članoma Anžetom Oblakom in Janezom Dolinarjem je zaigrala nekaj rokovskih ritmov in takoj dvignila razpoloženje vseh zbranih.

Bučen aplavz pa so poželi tudi plesalci kranjske enote, ki so zaplesali na ritme pesmi Jerusalema.

Enota Tržič nam je pripravila uganko. Glede na opis skrite osebe, smo ugibali, kdo bi to lahko bil. Uganka res ni bila težka in vsi smo bili složni, da je to naš priljubljeni pevec Jan Plestenjak. Pravo presenečenje pa je bilo, ko se je pojavil na odru 🙂 .

V enoti Šenčur so organizirali tekmovanje. Razdelili smo se v šest mešanih skupin. Vsaka skupina je dobila vrečo trakov. Tista skupina, ki je iz trakov zvezala najdaljšo vrv, je bila najboljša.

Mesarija Štajnbirt nam je tudi letos spekla odlične čevapčiče s prilogo, pa tudi sir na žaru. Dišalo je po vseh Gorajtah. Joj, kako je teknilo 🙂 .

Naše druženje je hitro minilo. Nasmejali smo se, bili aktivni, veseli smo bili, da smo lahko videli in poklepetali z vsemi iz ostalih enot in se medsebojno povezovali.
Poslovili smo se ob Jerusalemi in še enkrat zaplesali.

Hvala gospe Danici Kordež za čudovit prostor, zahvala tudi Mesariji Štajnbirt za odlične čevapčiče in vse, kar še sodi zraven.