Spoštovani

Po dolgih mesecih karantene sem končno v Bivalni skupnosti lahko obiskal mojega brata Sandija. Ker se z njim ne morem pogovarjati po telefonu, sem dobival o njem in njegovem počutju informacije od zaposlenih in kdaj pa kdaj sem mu poslal kartico, vizitko ali pa kakšno manjše darilo, za kar sem vedel, da ga razveseli.

Pred obisku sem pričakoval, da bo za naju oba srečanje šok, ker se nisva videla toliko časa. Na vhod ga je pripeljal gospod Jure in Sandi me je sprejel, kot da sva se zadnjič videla pred tednom dni in ne pred dolgimi meseci. Bil sem veselo presenečen. Ob spoštovanju ukrepov sva skupaj odšla v park, kjer so žarele prve trobentice in kjer so med listjem iz tal bodli podleski. Na toplem soncu sva sedla na klop. Komaj kaj je spregovoril, vendar sem iz njegovega obnašanja videl, da je vesel in da uživa. Prinesel sem mu drobno sladkarijo in sok, kar je z veseljem pojedel, nekaj soka pa je prihranil. Kot ponavadi! Bolj kot mene ob prihodu pa se je razveselil, ko je mimo prišla gospa Klavdija s skupino varovancev. V lepem toplem vremenu so se pred kosilom sproščeno sprehajali po parku. Prosil sem, če jih lahko slikam in z navdušenjem so privolili. Gospa jim je dovolila in jih za fotografiranje mirno ter potrpežljivo razporedila okrog Sandija. Ko so se Sandijevi sostanovalci poslovili, sem opazil, kako ga je to kratko srečanje razveselilo. In pomislil sem, kako dobro se Sandi počuti med zaposlenimi in svojimi prijatelji. V parku sva še malo posedela. Ob koncu mojega obiska ga je sprejela ga. Martina in z bratom sva se počasi in lepo poslovila.

Po obisku na poti domov sem bil vesel in umirjen in še vedno mi je vsakič prijetno, ko pomislim na Sandija in njegovo počutje v skupnosti. Zahvaljujem se Organizacijski vodji gospe Martini, Strokovni sodelavki gospe Urški in vsem zaposlenim za prijazen, razumevajoč in potrpežljiv odnos do varovancev.

Iskrena zahvala pa predvsem gospe direktorici Mirjani Česen, ki je skupnost postavila na noge in ji ves čas posveča potrebno pozornost, tako da z leti vse uspešneje deluje.

Lep pozdrav
Boris Razpotnik

V Kranju, 25. februarja 2021