Letos nas je na Pokljuki pričakalo lepo, sončno vreme, snega pa še ravno toliko, da bo za na smučke. Prvi dan je minil ustvarjalno in doživeto. Imeli smo delavnico o izdelovanju vetrnic. Barvali smo prazne liste z barvicami, voščenkami, temperami, vsak je slikal, barval, risal po svoji domišljiji. Nastalo je veliko čudovitih, pisanih vetrnic.

Ko se je stemnilo, nam je pokljuški škrat prišepnil, da je za nas v okolici skril zaklad. Prižgali smo bakle in se podali v lov za tem skritim zakladom. Ko ga je Jožko našel, je bilo veselje neizmerno, zlatih cekinov pa je bilo toliko, da je bilo za vsakega nekaj.

Po večerji pa nam je naš DJ Pero vrtlel glasbo, plesišče je bilo do konca, ko je bil že čas za spat, polno.

Drugi dan nas je še vedno razveseljeval topel, skoraj pomladanski sonček, zato smo dan izkoristili na prostem. Naredili smo krajši sprehod proti Viševniku. Pri žičnici smo se spočili, se malo posončili in zapeli nekaj pesmi. Vrnili smo se k hotelu, kjer smo si ogledali Dnevnikov tek na smučeh in podelitev medalj.

V popoldanskem času pa smo tudi sami tekli na smučeh po lepo urejenih progah v bližini hotela.  Za nekatere je bilo to prvič. Bravo Zdenka!

Zvečer nas je čakalo presenečenje. Naš Jan je raztegnil meh in skupaj smo zapeli nekaj pesmi: Na Golici, Čebelar, Mi se imamo radi,… Bil je lep zaključek dneva.

Leave A Comment