Konec oktobra smo še ujeli zadnje dneve razstave 5. Mednarodnega simpozija umetniške keramike, ki je potekal v Vogljah, pri Barbari Štembergar Zupan in Niku Zupanu.
Ker je Muzej v dopoldanskem času zaprt, smo se z ga. Barbaro dogovorili, da ga posebej za nas odpreta in predstavita razstavo. Pred muzejem smo počakali gospoda Nika, ki nas je z veseljem popeljal skozi razstavo. Povedal nam je veliko zanimivih stvari, kako so različni umetniki ustvarjali in prikazali svoje ideje. Mi smo bili navdušeni nad raznolikostjo in lepoto keramike; kaj vse so ustvarili, kakšen tehnike so bile prikazane, koliko različnih umetnikov je sodelovalo… Vse nam je bilo všeč.

V prvem nadstropju smo si ogledali tudi stalno razstavo keramičnih del, katerih avtorji so iz celega sveta. Razstava se še vedno nadgrajuje in širi. Obisk nam je bil zelo zanimiv in kot sta zapisala Barbara in Niko v svojem predstavitvenem katalogu simpozija besede ene od udeleženk:  »Prijetni spomini na skupno druženje puščajo dolge sence«.

Leave A Comment