Žiga Plantan, Nejc Zaplotnik, Janez Kuralt, Uroš Meglič in Luka Perne so junaki, uporabniki iz VDC Kranj, ki so s svojim pogumom, vztrajnostjo, trdo voljo in veseljem pretekli njihov prvi, »čisto pravi« maraton na 10 kilometrov. V spremstvu zaposlenih Apolonije Kandus, Mojce Vreček, Maje Meglič, Irene Borštnar in Jureta Nastrana, so se udeležili tradicionalnega 15. ljubljanskega maratona in so tako postali del ekipe, ki je letos dosegla  rekordno udeležbo. S pripravami na ta športni podvig smo pričeli že v mesecu juniju.  Na pripravah, ki smo se jih udeleževali zelo dosledno, so se uporabljale tehnike povzete po knjigi Sproščeni tek.

Dan pred maratonom smo dvignili štartne številke in se sprehodili po obrežju Ljubljanice. Poizkusili smo pakistanske kroglice z medom, Janez pa se jim je odpovedal, ker pravi, da bi še en čas rad živel 🙂

Udeležili smo se Testeninke, družabne zabave, ki jo organizator pripravlja za vse udeležence maratona. Srečali smo tudi ljubljanskega župana, g. Zorana Jankoviča.

»Zdaj vsaj vem, kako zgleda pravi maraton!« je neprestano ponavljal Janez. Uspelo nam je. Vsej skupinici, ki smo se pripravljali na ta velik dogodek. Vzdušje na tekaških prireditvah je vedno nekaj posebnega. Glasba, ki nas pričaka že na startu, navijači, ki nas neprestano spremljajo ob progi, ljudje, ki jih srečujemo in z njimi izmenjamo prijazno besedo….vse to ustvarja čar, ki se ga ne da opisati. Ga je pa čudovito občutiti. Navdušeni smo, da smo z našim tekom doprinesli maratonu tudi svoj športni duh.

Po teku smo se sprehodili po parku Tivoli in si ogledali fotografsko razstavo na prostem, po tem pa nas je v gostilnici Kaval čakalo zasluženo kosilo.

Dan po maratonu, ko smo se spočili, so povedali:
Nejc Zaplotnik : “Bilo je v redu! Bilo je ogromno ljudi, ne vem točno, kateri sem bil. Ni se mi zdelo težko, rad bi šel še kdaj.”
Uroš Meglič: »Meni je bilo treniranje zelo dobro. Tudi počutje na maratonu je bilo dobro, nobenih težav.”
Janez Kuralt: “Šli smo na maraton. V soboto smo prižgali svečko. V Nedeljo smo šli zares. Potem smo šli na kosilo, jedel sem makarone. Potem smo šli domov.”
Luka Perne: “Imeli smo ljubljanski maraton. Štartne številke smo šli iskat v soboto. V nedeljo se je začel štart maratona ob 8:30. Tekli smo na 10 kilometrov. Na kosilo smo šli v Kaval. Domov smo prišli malo utrujeni. Meni je bilo zelo všeč, da smo tekmovali za VDC Kranj. Vsi so nam čestitali za dobre rezultate.”
Iskrena hvala vsem, ki ste nam omogočili doživeti ta dan in  približati tek kot edinstven način sproščanja in užitka. K pripravam in sodelovanju uporabnikov na maratonu so pripomogli donatorji, ki so poklonili primerno športno opremo za maratonce: Alpina d.d. Žiri, GBD d.d., Katom – Kalan Tomaž s.p., Šport Čarman – Ivo Čarman, Mercator d.d., Knauf insulation d.o.o., Ulčar&co. – Tadej Ulčar, Aldo Rupel, Tatjana Mizori Zupan, Tina Pipan, Numerik Plus, Dolčič Brane s.p. in Nataša Šalaja. Posebna zahvala tudi Bojanu Smoletu, ki nam je polepšal dneve treningov s svojimi spodbudnimi darili.

Leave A Comment