Deset letnico samostojnega delovanja našega zavoda obeležujemo z nizom desetih dogodkov. Prvi dogodek v tem nizu je donacija Krznarstva Eber iz Ljubljane. Skupaj s svojimi strankami so se odločili, da podarijo svoja krzna v dobrodelne namene. Topla in prijazna pregrinjala bodo varovance na invalidskih vozičkih odela v toplino. V okviru kulturnega programa v izvedbi naših varovancev jih je danes gospa Eberjeva varovancem slavnostno izročila. Veseli nas lepa gesta tako uveljavljenega imena kot je Krznarstvo Eber.
Uvodoma nam je zborček varovancev pod mentorstvom Polone Kandus in Barbare Čelik zapel pesem zvezde žarijo, na citrah pa je spremljavo izvajala citrarka Polona Vreček. Nato so zapeli še pesem Rdeča mašna.
Direktorica Mirjana Česen se je zahvalila gospe Mileni Eber Štimac in njenim strankam, ki so donirala krzno. Varovanec Robi Markič pa nam je prebral avtorsko pesem z naslovom Črno – belo.
Napočil je trenutek velikega veselja za varovance Nino, Boštjana, Anžeta, Ines, Saro in Mitja. Gospa Milena Eber Štimac jim je izročila donacijo – krznena pregrinjala za čez noge.
V imenu varovancev so se z darili zahvalili Nina, Sara in Boštjan.
Dogodek smo zaključili z nastopom varovanke Eve Pirnat. Eva pleše izrazni ples, danes  nam je zaplesala na glasbo danskega violinista in skladatelja Jacoba Thune Hansen Gade-a,  na pesem Tango Tzigane Jalousie v koreografiji Vanje Pirnat.

Leave A Comment